moved

papuashu.blogspot.com

Ice egg

09:03

Adaptarea este grea chiar si pentru parinti, sau oameni de varsta a doua cand vine vorba de propriul copil. Indiferent de calitatea educatiei si modul in care odrasla evolueaza in societate, marea majoritate a celor de a doua varsta sunt niste neadaptati intarindu-se puternic ideea spre a treia varsta. Tot din ceea ce face generatia actuala este pus in balanta cu ce era atunci, atunci cand ei au fost tineri, atunci cand o femeie ce era la a treia casatorie avea diverse calificative, atunci cand prietenii erau bine cantariti mai intai de parinti. Atunci cand era mai usor sa convietuiesti in 2, la servici erai sclav, acasa la fel, pentru ca era de neconceput un divort in ochii indiscretiilor. Atunci cand erai dat afara din servici daca biroul securistului afla de blestemata de amanta.
Totul se facea cu un mare stres, chiar daca in esenta doctrina era oarecum corecta. Acum fiecare e liber sa faca ce vrea in limitele normalitatii generale, isi stabileste propriul sistem de valori si se culca cu cine vrea, nimeni nu e condamnat pentru actiuni si asta cred ca este cel mai corect lucru.
Oameni care nu au stiut ce inseamna distractie mai mult de un concediu comunist pe an la bai si cateva ceaiuri pe an, asta ca sa functioneze organele corect.
Acestia au reusit sa inspire mai departe niste doctrine neadaptate celor ce au venit dupa si te miri cum unii la terminarea unui master nu au idee despre dragostea fata de calatorie, cunoasterea oamenilor din diverse parti, traditii, viata sociala..nimic. Nu toata cunostrea se afla in carti, iar la varsta la care te-ai realizat pe plan profesional sa preferi o carte in loc de o noapte petrecuta intr-o companie atragatoare, atunci acea carte ar fi bine sa fie Penthouse. Atunci cand dupa master ceri acordul aprintilor sa iesi din casa, atunci ar fi bine ca in acea casa sa se afle si o coasa. Atunci cand incepi sa crezi in doctrine de genul "cariera pe primul loc" asta dupa ce ai terminat doctoratul inseamna ca esti un fel de american sub steagul lui Bush care striga "razboiul inainte de toate".
"Cariera inainte de toate" este cel mai mare non-sense scos printre dinti vreodata. Totul trebuie sa fie normal, cariera va veni de la sine atat timp cat sti ce ai de facut, la fel in primul rand si studiile. Dar grija ca unii se trezesc la 45 de ani ca e prea tarziu...

--
Ceva primit in aceasta dimineata.